Dela gärna med dig av ditt fiske!

upprämenFångstrapporter

Posted by Kent Brandt Sat, September 16, 2017 18:47:54

16 sept, dagen då öringen och rödingen var i full fart på Upprämen. 12 grader i luften och en svag nordlig vind. Kläckning av en liten grå dagslända, bara att sätta på en gammal goding, Iron Blue Dun, krok 14 och 16. Jag får en fin öring på drygt kilo och därefter en röding på ca 3 hg och släpper tillbaka några riktigt fina öringar.
KentBlog image

Fint fiskeri i udfordrende vejrFångstrapporter

Posted by Guest Fri, September 15, 2017 13:56:43

Blog imageIgen var det tid for 2 danske fisketosser at besøge, jeres flotte område. Som altid var vi på jagt efter ørreder på overfladen, hvilket var en udfordring med konstant regn og blæst..
Fiskeriet handlede mest om vente på ophold i regnen, og så håbe på vak.. Derefter var det afsted med skumbillen - og så håbe på det bedste.

Det lykkedes os dog at overliste adskillige fisk på både +40 & +50 cm..

Alle fisk blev självklart sat tilbage igen..

Vi ses snart engang igen..
Jeres Danske Fiskbrödre.

MörttjärnFångstrapporter

Posted by Kent Brandt Fri, August 18, 2017 07:40:47

Blog imageDags för Mörttjärnsdagen där alla i Malungs kommun har möjligheter till fiske och samkväm. Här serveras rökt regnbågen med tölla, hjortron och annat smått och gott. Alla fiskar gratis denna dag men fångstbegränsningen gäller som vanligt, d.v.s. 3 fiskar.
Fisket var väl inte på topp men några bågar kom ändå upp.
Ett uppskattat evenemang som ordnas varje år i augusti.
KentBlog image

västerdalälvenFångstrapporter

Posted by Kent Brandt Tue, August 08, 2017 15:35:01

Äntligen har älven fått ett nytillskott med friskt vatten och är på väg ned igen. Om några veckor startar höstfisket men redan nu, med friskt vatten kan det bli riktigt bra. Dagfisket ökar mer och mer ju längre in på hösten vi kommer.
Kent

Västerdalälven 7-10e JuliFångstrapporter

Posted by Guest Tue, July 18, 2017 20:03:11

Kalasfiske i älven trots dålig vakaktivitet och kläckningar. Kompisen och jag fick dryga 130 fiskar på torrfluga under vistelsen. Och då regnade större delen av lördagen bort.

Läs gärna mer på min blogg:
http://ichthysflyfishing.blogspot.se/

UpprämmenFångstrapporter

Posted by Guest Tue, July 04, 2017 21:30:16

Så kom äntligen dagen då allt stämde vädermässigt för en heldagstur till Upprämmen.

En till tider svag sydlig vind och drygt 20 grader.

Jag började i sundet mellan lillsjön och storsjön och här kläcktes det Sjösandsländor så det stod härliger till. Det var röding som gick ock lät sig smaka av dessa skönheter som ploppade upp överallt . Jag blev klar över att idag skulle det fiskas hullinglöst för rödingarna smackade i mina sjösandsländ imitationer oavbrutit . Jag lät alla gå tillbaks och fiskade mig sedan efter östra landet ner mot skatenäsviken där jag vet att öringar på flera kilon brukar gå och äta . Fick flera båda öringar och rödingar på vägen dit som alla fick gå tillbaks . Väl nere vid grundet så jag att måsen plötsligt började att jaga sjösandsländor efter det sydliga landet. En annan båt med Kent och Kerstin i hade observerat det samma och åkt dit.

Nu började ett fullständigt oförglömligt öring frosseri som jag aldrig tidigare skådat , det

kläktes sjösandsländor inne efter land i en strid ström och måsen och öringarna frossade i dessa läckerheter. Det var öringar av riktig god Upprämmen kaliber , fiskar mellan 1 och 3 kilo gick som på ett snöre efter land , fram och tillbaks , vilket fiske jag tog en öring på 1,7 kg med mig hem men satte ett antal likadana tillbaks . det var torrflugefiskarens julafton . Jag behöll också en röding fet och grann på knappa 8 hekto.

Jag skall aldrig glömma denna dag på denna underbara sjö.

Jan D.västerdalälvenFångstrapporter

Posted by Kent Brandt Sat, July 01, 2017 19:45:42

Några timmar i älven under dagen i solgasset. Ingen fart på fisken till en början, men fram emot eftermiddagen börjar det röra på sig, inga vak men ändå fisk som stiger till en superpuppa. Dock inga stora, största 32 cm. Kanonfin älv.
Kent

upprämenFångstrapporter

Posted by Kent Brandt Wed, June 28, 2017 20:05:48

28/6, det glömmer man inte i första taget. En rejäl kläckning vid Skatenäsviken gjorde fisken helt vild, stora och små. Både myror och Sjösandslända. Många fiskare mot kvällen, ryktet sprider sig. Kul. Den här gången fick vi med oss par matfiskar hem.
Kent och Kerstin