Dela gärna med dig av ditt fiske!

Dela gärna med dig av ditt fiske!

Almasjön-Mörttjärn

FångstrapporterPosted by Kent Brandt Sat, November 18, 2017 09:12:10
Äntligen dags för lite isfiske, 5-6 cm på Almasjön ungefär lika på Mörttjärn. Bra fiske på Almasjön på fredagen, Mörttjärn provar vi på söndag. Ut och fiske med er och njut av snöfria isar. John Erland med 2 st fina rödingar.
Kent

  • Comments(0)//fangstrapporter.malungs-fiske.se/#post76

västerdalälven

FångstrapporterPosted by Kent Brandt Sat, October 07, 2017 20:15:58
Peter och Tom, 2 mycket trevliga och idoga fiskare som inte sätter antal fisk som största upplevelse. Dom har under hösten haft en del otur med vattenståndet i älven. Nu har dom inte gått helt lottlösa när dom fiskat i sjöar, men det är bara att ta nya tag. Välkomna åter.
Idag har jag och en fiskekamrat fiskat i älven och den är fortfarande för hög. Vi fiskade sträckan som vi benämner 1:an och en hel del fisk var i farten, men någon höstharr är det inte ännu. Harren står fortfarande kvar på sina sommarståndplatser vilket är ovanligt så här års. Vi får hoppas att älven håller så kanske vi får flera chanser i höst.

Kent Brandt

  • Comments(0)//fangstrapporter.malungs-fiske.se/#post75

västerdalälven

FångstrapporterPosted by Kent Brandt Sat, September 30, 2017 18:59:01
En av mina absoluta höjdpunkter i älven dom senaste åren. Fiskade mellan 13.00--15.00 och det var fisk direkt när jag la ut flugan. Det var inte ett enda vak på hela tiden, men fisken var där ändå. Den tog på stort och på smått, på svart och på brunt o.s.v. Jag var helt säkert i ca 20 fiskar som inte fastnade eller släppte efter en liten stund, jag satte tillbaka 6 fiskar och tog hem 3 st till rökning. Den riktigt stora höstharren var inte där men den kommer. Jag fiskade på östra sidan, ganska långt upp. Tyvärr inga bilder.
Kent Brandt

  • Comments(0)//fangstrapporter.malungs-fiske.se/#post72

upprämen

FångstrapporterPosted by Kent Brandt Sat, September 16, 2017 18:47:54
16 sept, dagen då öringen och rödingen var i full fart på Upprämen. 12 grader i luften och en svag nordlig vind. Kläckning av en liten grå dagslända, bara att sätta på en gammal goding, Iron Blue Dun, krok 14 och 16. Jag får en fin öring på drygt kilo och därefter en röding på ca 3 hg och släpper tillbaka några riktigt fina öringar.
Kent

  • Comments(0)//fangstrapporter.malungs-fiske.se/#post70

Mörttjärn

FångstrapporterPosted by Kent Brandt Fri, August 18, 2017 07:40:47
Dags för Mörttjärnsdagen där alla i Malungs kommun har möjligheter till fiske och samkväm. Här serveras rökt regnbågen med tölla, hjortron och annat smått och gott. Alla fiskar gratis denna dag men fångstbegränsningen gäller som vanligt, d.v.s. 3 fiskar.
Fisket var väl inte på topp men några bågar kom ändå upp.
Ett uppskattat evenemang som ordnas varje år i augusti.
Kent

  • Comments(0)//fangstrapporter.malungs-fiske.se/#post68

västerdalälven

FångstrapporterPosted by Kent Brandt Tue, August 08, 2017 15:35:01
Äntligen har älven fått ett nytillskott med friskt vatten och är på väg ned igen. Om några veckor startar höstfisket men redan nu, med friskt vatten kan det bli riktigt bra. Dagfisket ökar mer och mer ju längre in på hösten vi kommer.
Kent

  • Comments(0)//fangstrapporter.malungs-fiske.se/#post67

västerdalälven

FångstrapporterPosted by Kent Brandt Sat, July 01, 2017 19:45:42
Några timmar i älven under dagen i solgasset. Ingen fart på fisken till en början, men fram emot eftermiddagen börjar det röra på sig, inga vak men ändå fisk som stiger till en superpuppa. Dock inga stora, största 32 cm. Kanonfin älv.
Kent

  • Comments(2)//fangstrapporter.malungs-fiske.se/#post64

upprämen

FångstrapporterPosted by Kent Brandt Wed, June 28, 2017 20:05:48
28/6, det glömmer man inte i första taget. En rejäl kläckning vid Skatenäsviken gjorde fisken helt vild, stora och små. Både myror och Sjösandslända. Många fiskare mot kvällen, ryktet sprider sig. Kul. Den här gången fick vi med oss par matfiskar hem.
Kent och Kerstin

  • Comments(0)//fangstrapporter.malungs-fiske.se/#post63
Next »