Dela gärna med dig av ditt fiske!

Dela gärna med dig av ditt fiske!

Älven bestämmer i Malung

FångstrapporterPosted by Guest Sat, October 07, 2017 13:09:33
Det här är resultatet efter sju dagars fiskande efter höstharren. Inte mycket att stoppa i röken. Tyvärr lyckades vi vi båda besöken i Västerdalälven pricka in höstens peakar i vattenflödet. Vid besöket i september var vattenflödet från Lima hela 180 kubik per sekund och nu i oktober 85 kubik per sekund. Alldeles för mycket för att det ska vara lönt att fiska i älven. Runt 50 kubik per sekund sägs vara idealt. Tusentals kast och oändliga skiften av flugor och fisktekniker gav inte något enda harrhugg på dessa sju dagar. Men jag trots det ändå väldigt nöjd med besöken i Malung. Fantastiska naturupplevelser och tid för vila och eftertanke räcker långt för att det ska varar värt resan till Västerdalälven. Vackrare natur och fiskeplatser är svårt att finna så pass långt söderut i Sverige. Jag återvänder igen nästa höst och då ska höstharren i håven. Och nästa gång ska jag noga kolla upp väderprognoserna och vattenflödet innan jag åker för i Malung är det älven som bestämmer.

  • Comments(0)//fangstrapporter.malungs-fiske.se/#post74

En fångstrapport utan fångst

FångstrapporterPosted by Guest Fri, October 06, 2017 07:56:50

Dagen böjade med ett besök hos Kent Brandt för införskaffande av fiskekort och tips om fiskevattnen. Kent bjöd på kaffe och delade som vanligt generöst med sig av sin långa erfarenhet av området.

Fisket började vi på sträckan mellan Malungsfors och Lima på östra sidan. Morgonen var kall och när nattfrosten mötte höstsolen steg röken från älven. Så otroligt vackert. Efter ett par timmars fiskande konstaterade vi att harren tagit tidigt höstlov. Inte ett hugg på hela morgonen. Istället beslöt vi oss för att testa Ogströmmen. Besvikelsen blev stor när vi kom till nedre delen av strömmen och såg att vattnet var alldels brunt. Vi provade istället ett par kilometer upp längs strömmen på en plats som heter Storsundet. Här var vattnet kristallklart. Det här är en av de allra vackraste fiskeplatser som jag någonsin har besökt men likväl gick vi bom. Vi beslöt oss för att tänka om och lämna harren därhen och istället prova på lite öring.

Vi styrde kosan till Upprämmen som vid mitt förra besök leverade en riktig drömöring. Förhållandena var perfekta med solsken och svag vind. Kent hade snällt lånat oss sin båt så resten av eftermiddagen rodde vi runt på olika platser och provade lyckan. Vi testade torrflugor, våtflugor, nympfer, streamers, skeddrag, spinners, wobblers ja tom jiggar men inte ett enda hugg på hela eftermiddagen eller kvällen. När solen gått ner rodde vi hem över en blank sjö trötta med alldeles varma och lyckliga. Trots att vi på 12 timmars fiskande inte mött en enda fisk hade vi haft en helt underbar dag med starka naturupplevelser och härlig kamratskap. Vi hade inte fångat någon fisk men vi hade fångat dagen och ibland räcker det mer än väl och imorgon är en ny fiskedag.

  • Comments(0)//fangstrapporter.malungs-fiske.se/#post73

Malung levererar!

FångstrapporterPosted by Guest Tue, September 26, 2017 09:42:23

Andra veckan i september besökte jag för första gången Malung. Målet med resan var att fiska harr men till min stora besvikelse var vattenståndet i älven katastrofalt hög. Alla jag mötte skakade på huvudet och avrådde mig från att lägga tid på älven. Rådvill sökte jag upp den lokala fiskeprofilen Kent Brandt som mycket generöst delade med sig av sin goda kännedom om området och fiskevattnen. Resultatet av resan blev blev ett personbästa på öring istället för harr. En finfin öring på 52 cm fångad i Upprämmen med en stor torrfluga stripad i ytan. Stenhårt hugg och en tuff drillning sen var drömfisken på land. Nästa vecka återvänder jag till Malung och då hoppas jag på en rekordharr för mitt öringrekord kommer jag nog aldrig att slå. Tack Kent! Malung levererar.

  • Comments(0)//fangstrapporter.malungs-fiske.se/#post71

Fint fiskeri i udfordrende vejr

FångstrapporterPosted by Guest Fri, September 15, 2017 13:56:43
Igen var det tid for 2 danske fisketosser at besøge, jeres flotte område. Som altid var vi på jagt efter ørreder på overfladen, hvilket var en udfordring med konstant regn og blæst..
Fiskeriet handlede mest om vente på ophold i regnen, og så håbe på vak.. Derefter var det afsted med skumbillen - og så håbe på det bedste.

Det lykkedes os dog at overliste adskillige fisk på både +40 & +50 cm..

Alle fisk blev självklart sat tilbage igen..

Vi ses snart engang igen..
Jeres Danske Fiskbrödre.

  • Comments(1)//fangstrapporter.malungs-fiske.se/#post69

Västerdalälven 7-10e Juli

FångstrapporterPosted by Guest Tue, July 18, 2017 20:03:11
Kalasfiske i älven trots dålig vakaktivitet och kläckningar. Kompisen och jag fick dryga 130 fiskar på torrfluga under vistelsen. Och då regnade större delen av lördagen bort.

Läs gärna mer på min blogg:
http://ichthysflyfishing.blogspot.se/

  • Comments(1)//fangstrapporter.malungs-fiske.se/#post66

Upprämmen

FångstrapporterPosted by Guest Tue, July 04, 2017 21:30:16

Så kom äntligen dagen då allt stämde vädermässigt för en heldagstur till Upprämmen.

En till tider svag sydlig vind och drygt 20 grader.

Jag började i sundet mellan lillsjön och storsjön och här kläcktes det Sjösandsländor så det stod härliger till. Det var röding som gick ock lät sig smaka av dessa skönheter som ploppade upp överallt . Jag blev klar över att idag skulle det fiskas hullinglöst för rödingarna smackade i mina sjösandsländ imitationer oavbrutit . Jag lät alla gå tillbaks och fiskade mig sedan efter östra landet ner mot skatenäsviken där jag vet att öringar på flera kilon brukar gå och äta . Fick flera båda öringar och rödingar på vägen dit som alla fick gå tillbaks . Väl nere vid grundet så jag att måsen plötsligt började att jaga sjösandsländor efter det sydliga landet. En annan båt med Kent och Kerstin i hade observerat det samma och åkt dit.

Nu började ett fullständigt oförglömligt öring frosseri som jag aldrig tidigare skådat , det

kläktes sjösandsländor inne efter land i en strid ström och måsen och öringarna frossade i dessa läckerheter. Det var öringar av riktig god Upprämmen kaliber , fiskar mellan 1 och 3 kilo gick som på ett snöre efter land , fram och tillbaks , vilket fiske jag tog en öring på 1,7 kg med mig hem men satte ett antal likadana tillbaks . det var torrflugefiskarens julafton . Jag behöll också en röding fet och grann på knappa 8 hekto.

Jag skall aldrig glömma denna dag på denna underbara sjö.

Jan D.  • Comments(0)//fangstrapporter.malungs-fiske.se/#post65

Västerdalälven

FångstrapporterPosted by Guest Wed, June 21, 2017 00:05:21
Kom ut i älven vid ca 20.30 kokade av sländor. Dock blåste dom flesta bort, dåligt med vak trotts en hel del sländor på vattnet. Fick ihop ca 8 harrar på några timmar, dom flest låg på ca 30 cm!

Erik Gruvmans foto.
Mvh
Erik

  • Comments(0)//fangstrapporter.malungs-fiske.se/#post59

Mörttjärn 17/6

FångstrapporterPosted by Guest Mon, June 19, 2017 00:10:55
Blev en fin eftermiddag/kväll i Mörttjärn. Bra start med en duglig matbåge när det senare mattades av. Men skam den som ger sig efter några timme så fick jag upp en på 4,5kg. Vill även tillägga att ca 2h tidigare så fick ett annat sällskap upp en båge på 4,3kg.

Väldigt lyckat avslut :)

  • Comments(1)//fangstrapporter.malungs-fiske.se/#post58
Next »