Dela gärna med dig av ditt fiske!

Dela gärna med dig av ditt fiske!

Fint fiskeri i udfordrende vejr

FångstrapporterPosted by Guest Fri, September 15, 2017 13:56:43
Igen var det tid for 2 danske fisketosser at besøge, jeres flotte område. Som altid var vi på jagt efter ørreder på overfladen, hvilket var en udfordring med konstant regn og blæst..
Fiskeriet handlede mest om vente på ophold i regnen, og så håbe på vak.. Derefter var det afsted med skumbillen - og så håbe på det bedste.

Det lykkedes os dog at overliste adskillige fisk på både +40 & +50 cm..

Alle fisk blev självklart sat tilbage igen..

Vi ses snart engang igen..
Jeres Danske Fiskbrödre.

  • Comments(1)//fangstrapporter.malungs-fiske.se/#post69

Västerdalälven 7-10e Juli

FångstrapporterPosted by Guest Tue, July 18, 2017 20:03:11
Kalasfiske i älven trots dålig vakaktivitet och kläckningar. Kompisen och jag fick dryga 130 fiskar på torrfluga under vistelsen. Och då regnade större delen av lördagen bort.

Läs gärna mer på min blogg:
http://ichthysflyfishing.blogspot.se/

  • Comments(1)//fangstrapporter.malungs-fiske.se/#post66

Upprämmen

FångstrapporterPosted by Guest Tue, July 04, 2017 21:30:16

Så kom äntligen dagen då allt stämde vädermässigt för en heldagstur till Upprämmen.

En till tider svag sydlig vind och drygt 20 grader.

Jag började i sundet mellan lillsjön och storsjön och här kläcktes det Sjösandsländor så det stod härliger till. Det var röding som gick ock lät sig smaka av dessa skönheter som ploppade upp överallt . Jag blev klar över att idag skulle det fiskas hullinglöst för rödingarna smackade i mina sjösandsländ imitationer oavbrutit . Jag lät alla gå tillbaks och fiskade mig sedan efter östra landet ner mot skatenäsviken där jag vet att öringar på flera kilon brukar gå och äta . Fick flera båda öringar och rödingar på vägen dit som alla fick gå tillbaks . Väl nere vid grundet så jag att måsen plötsligt började att jaga sjösandsländor efter det sydliga landet. En annan båt med Kent och Kerstin i hade observerat det samma och åkt dit.

Nu började ett fullständigt oförglömligt öring frosseri som jag aldrig tidigare skådat , det

kläktes sjösandsländor inne efter land i en strid ström och måsen och öringarna frossade i dessa läckerheter. Det var öringar av riktig god Upprämmen kaliber , fiskar mellan 1 och 3 kilo gick som på ett snöre efter land , fram och tillbaks , vilket fiske jag tog en öring på 1,7 kg med mig hem men satte ett antal likadana tillbaks . det var torrflugefiskarens julafton . Jag behöll också en röding fet och grann på knappa 8 hekto.

Jag skall aldrig glömma denna dag på denna underbara sjö.

Jan D.  • Comments(0)//fangstrapporter.malungs-fiske.se/#post65

Västerdalälven

FångstrapporterPosted by Guest Wed, June 21, 2017 00:05:21
Kom ut i älven vid ca 20.30 kokade av sländor. Dock blåste dom flesta bort, dåligt med vak trotts en hel del sländor på vattnet. Fick ihop ca 8 harrar på några timmar, dom flest låg på ca 30 cm!

Erik Gruvmans foto.
Mvh
Erik

  • Comments(0)//fangstrapporter.malungs-fiske.se/#post59

Mörttjärn 17/6

FångstrapporterPosted by Guest Mon, June 19, 2017 00:10:55
Blev en fin eftermiddag/kväll i Mörttjärn. Bra start med en duglig matbåge när det senare mattades av. Men skam den som ger sig efter några timme så fick jag upp en på 4,5kg. Vill även tillägga att ca 2h tidigare så fick ett annat sällskap upp en båge på 4,3kg.

Väldigt lyckat avslut :)

  • Comments(1)//fangstrapporter.malungs-fiske.se/#post58

Mörttjärn

FångstrapporterPosted by Guest Sat, June 10, 2017 13:48:41
Blev en tur med familjen till Mörttjärn idag, trots lite halvtaskigt väder. Barnen brydde sig dock inte. Blev en pangstart. Första kastet med kulan och kroken betad med mask. Napp i princip direkt och en fin matbåge upp. Sedan stiltje ett tag. Fördrev då riden med fika och myseld. Sedan blev det fart igen. 3 fiskar upp på ganska kort tid och fisket över. 3 bågar och en röding blev facit. 2 fisk på mask och flörmete, samt 2 fiskar på bottenmete med Powerbait. Rödngen tog på Powerbait, Måste rekommendera Mörttjärn till familjer med barn. Kanonställe. Lättingänligt, bra brygga att fiska från, vindskydd, ved, riktigt dass. Dessutom är det nästan nappgaranti där.

  • Comments(1)//fangstrapporter.malungs-fiske.se/#post55

Premiär tur Västerdalälven

FångstrapporterPosted by Guest Wed, June 07, 2017 19:16:15
Premiärturen avklarat till Västerdalälven, riktigt kallt i vattnet. Såg ett vak, som även tog på en adams kr 16. Annars ganska trögt fiske, fick ihop 3 harrar (största ca 27 cm) och 1 mindre öring på ca 4 timmars fiske.

Hoppas inte regnet ställer till det för mycket med vattennivån, sedan lite värme. Det var riktigt kallt, långkalsonger på vid nästa tur!

Mvh
Erik

  • Comments(0)//fangstrapporter.malungs-fiske.se/#post53

Fiske Mörttjärn

FångstrapporterPosted by Guest Tue, June 06, 2017 08:54:21
Var till Mörttjärn, söndagen 28/5 med yngtsa dottern. Fin dag. Resultatet blev två fina matbågar på ca 7 hg styck. En tappad fisk utöver det. Bottenmete fungerar alltid bra i den tjärnen.

  • Comments(0)//fangstrapporter.malungs-fiske.se/#post52
Next »