Dela gärna med dig av ditt fiske!

Dela gärna med dig av ditt fiske!

Mörttjärn 18/7

FångstrapporterPosted by Guest Wed, July 18, 2018 23:23:31
Trots den ihållande värmeböljan är regnbågarna fortsatt på hugget. Under 1,5 timmes spinnfiske med skeddrag fick jag två fiskar på sammanlagt 1,5 kilo och hade även fyra-fem napp. Det var litet mulet och därmed inte så stekande hett, och det kom också några regndroppar. Såg två fiskare till som metade från land.

Anders M

  • Comments(0)//fangstrapporter.malungs-fiske.se/#post90

Mörttjärn 9/7

FångstrapporterPosted by Guest Tue, July 10, 2018 21:58:45
Mulet, svag nordöstlig vind. Båten var ute så jag fiskade från bryggan. Spinnfiske med skeddrag som regnbågarna gillade. Fick tre, den största drygt kilot, samt två ca sju hekto. Hade också flera napp.

Anders M  • Comments(0)//fangstrapporter.malungs-fiske.se/#post89

V-älven

FångstrapporterPosted by Guest Thu, May 31, 2018 11:35:27
Fisket igång i älven. Även mitt på dagen stiger harren till en torrfluga. Denna fisk tagen på en Coachman och är 41 cm, ca 650 g. Fångad i Malungsfors


Kent Brandt


  • Comments(0)//fangstrapporter.malungs-fiske.se/#post88

jängtjärn

FångstrapporterPosted by Guest Thu, May 31, 2018 11:30:27


Premiären avklarad på Jängtjärn. Ca 30 fiskare och bra fångster,
Största fisk Lennart Olsson 3 660 g, ungdom Tea Persson med en fisk på 870 g.
Fiskarna bjöds på korv, kaffe och dricka.


  • Comments(0)//fangstrapporter.malungs-fiske.se/#post87

fiskebilder 2017

FångstrapporterPosted by Guest Thu, February 01, 2018 12:08:20

Lite bilder från förra året i väntan på sommaren

Korten tagna vid västerdalälven o ogströmmen öringen 44 cm  • Comments(1)//fangstrapporter.malungs-fiske.se/#post82

Almasjön

FångstrapporterPosted by Guest Sat, January 13, 2018 18:01:17
3 Rödingar idag.
Christer

  • Comments(0)//fangstrapporter.malungs-fiske.se/#post81

Mörttjärn

FångstrapporterPosted by Guest Fri, December 22, 2017 18:11:26

Härliga timmar på Mörttjärn i fantastiskt vitt och fint vinterlandskap. Åkte från Ölme tidigt på morron i dis, en plusgrad, snöfritt och inga säkra isar. Möter mer och mer vinter på väg mot Mörttjärn som mest minus 12,5 grader vid Eggen och vitt överallt! Bara att återigen konstatera att vi bor ca 14 , 15 mil för långt söderut . Skönt ändå att man kan ta en dagstur till vintern!

Fick också känna på lite nafsande i räkorna på fm. Ragnar fick upp två st fina regnbågar på ca ett kg st. Tappade en regnbåge vid hålet. Hade också förmodligen en intresserad röding som lyfte upp räkan och sen knyckte den.

För egen del ägnade jag för mycket tid och energi att gå bort till änden av sjön. Inga känningar alls där. Nästa gång ska jag hålla mig till området nära bryggan där fisken oftast finns!

Jättego dag blev det återigen vid Mörttjärn !!!

Anita och Ragnar från Ölme, Kristinehamn  • Comments(0)//fangstrapporter.malungs-fiske.se/#post80

Mörttjärn

FångstrapporterPosted by Guest Thu, November 30, 2017 22:08:13
Tog en dagstripp till Mörttjärn i lördags med mina två döttrar. Bra förutsättningar. Plusgrader och svag vind. Bra istjocklek, ca 10 cm. Började fisket strax före 11. Ismetade med blänke och räka på ena spöet och bara räka på det andra. Hade familjekort, så döttrarna fick ett varsitt. Använde två angeldon, som "nappindikator". Gick sedan upp och fixade en liten eld, för att värme och grillning. Tittade sedan ut på isen och en vippa signalerade napp. Efter en kort språngmarsch, så fick ena dottern börja drilla. Tyvärr så gick fisken loss strax under hålet. Nya tag och ny betning. Tog inte lång stund innan det var napp igen. Denna gång gick allt bra. En fin båge med hela fenor upp på isen. Vikt ca 1 kg. Efter detta ville ena dottern byta till PowerBait. Självklart, sade jag och bytte. Hann knappt släppa ner innan ny fisk på. Denna var större. Väldigt kampvillig. Fisken upp till hålet ett antal gånger utan att vi lyckas få upp den. Dottern sliter och kämpar ett bra tag med fisken. Lyckas till slut få upp den. En fin bit på dryga 2 kg. Lite stiltje sedan ett tag, så då passar vi på att grilla lite korv och marshallows. Dryga timmen senare är det dags att röra sig ut på isen igen, då vi har nytt napp. Efter en kort fight ligger en tredje båge på isen. Vikt ca 1 kg. Efter detta beslutar vi att fara hem. Väldigt lyckad dag. Bra fiske, fint väder och god matsäck.

  • Comments(0)//fangstrapporter.malungs-fiske.se/#post79
Next »