Dela gärna med dig av ditt fiske!

Dela gärna med dig av ditt fiske!

fiskebilder 2017

FångstrapporterPosted by Guest Thu, February 01, 2018 12:08:20

Lite bilder från förra året i väntan på sommaren

Korten tagna vid västerdalälven o ogströmmen öringen 44 cm  • Comments(1)//fangstrapporter.malungs-fiske.se/#post82

Almasjön

FångstrapporterPosted by Guest Sat, January 13, 2018 18:01:17
3 Rödingar idag.
Christer

  • Comments(0)//fangstrapporter.malungs-fiske.se/#post81

Mörttjärn

FångstrapporterPosted by Guest Fri, December 22, 2017 18:11:26

Härliga timmar på Mörttjärn i fantastiskt vitt och fint vinterlandskap. Åkte från Ölme tidigt på morron i dis, en plusgrad, snöfritt och inga säkra isar. Möter mer och mer vinter på väg mot Mörttjärn som mest minus 12,5 grader vid Eggen och vitt överallt! Bara att återigen konstatera att vi bor ca 14 , 15 mil för långt söderut . Skönt ändå att man kan ta en dagstur till vintern!

Fick också känna på lite nafsande i räkorna på fm. Ragnar fick upp två st fina regnbågar på ca ett kg st. Tappade en regnbåge vid hålet. Hade också förmodligen en intresserad röding som lyfte upp räkan och sen knyckte den.

För egen del ägnade jag för mycket tid och energi att gå bort till änden av sjön. Inga känningar alls där. Nästa gång ska jag hålla mig till området nära bryggan där fisken oftast finns!

Jättego dag blev det återigen vid Mörttjärn !!!

Anita och Ragnar från Ölme, Kristinehamn  • Comments(0)//fangstrapporter.malungs-fiske.se/#post80

Mörttjärn

FångstrapporterPosted by Guest Thu, November 30, 2017 22:08:13
Tog en dagstripp till Mörttjärn i lördags med mina två döttrar. Bra förutsättningar. Plusgrader och svag vind. Bra istjocklek, ca 10 cm. Började fisket strax före 11. Ismetade med blänke och räka på ena spöet och bara räka på det andra. Hade familjekort, så döttrarna fick ett varsitt. Använde två angeldon, som "nappindikator". Gick sedan upp och fixade en liten eld, för att värme och grillning. Tittade sedan ut på isen och en vippa signalerade napp. Efter en kort språngmarsch, så fick ena dottern börja drilla. Tyvärr så gick fisken loss strax under hålet. Nya tag och ny betning. Tog inte lång stund innan det var napp igen. Denna gång gick allt bra. En fin båge med hela fenor upp på isen. Vikt ca 1 kg. Efter detta ville ena dottern byta till PowerBait. Självklart, sade jag och bytte. Hann knappt släppa ner innan ny fisk på. Denna var större. Väldigt kampvillig. Fisken upp till hålet ett antal gånger utan att vi lyckas få upp den. Dottern sliter och kämpar ett bra tag med fisken. Lyckas till slut få upp den. En fin bit på dryga 2 kg. Lite stiltje sedan ett tag, så då passar vi på att grilla lite korv och marshallows. Dryga timmen senare är det dags att röra sig ut på isen igen, då vi har nytt napp. Efter en kort fight ligger en tredje båge på isen. Vikt ca 1 kg. Efter detta beslutar vi att fara hem. Väldigt lyckad dag. Bra fiske, fint väder och god matsäck.

  • Comments(0)//fangstrapporter.malungs-fiske.se/#post79

Älven bestämmer i Malung

FångstrapporterPosted by Guest Sat, October 07, 2017 13:09:33
Det här är resultatet efter sju dagars fiskande efter höstharren. Inte mycket att stoppa i röken. Tyvärr lyckades vi vi båda besöken i Västerdalälven pricka in höstens peakar i vattenflödet. Vid besöket i september var vattenflödet från Lima hela 180 kubik per sekund och nu i oktober 85 kubik per sekund. Alldeles för mycket för att det ska vara lönt att fiska i älven. Runt 50 kubik per sekund sägs vara idealt. Tusentals kast och oändliga skiften av flugor och fisktekniker gav inte något enda harrhugg på dessa sju dagar. Men jag trots det ändå väldigt nöjd med besöken i Malung. Fantastiska naturupplevelser och tid för vila och eftertanke räcker långt för att det ska varar värt resan till Västerdalälven. Vackrare natur och fiskeplatser är svårt att finna så pass långt söderut i Sverige. Jag återvänder igen nästa höst och då ska höstharren i håven. Och nästa gång ska jag noga kolla upp väderprognoserna och vattenflödet innan jag åker för i Malung är det älven som bestämmer.

  • Comments(0)//fangstrapporter.malungs-fiske.se/#post74

En fångstrapport utan fångst

FångstrapporterPosted by Guest Fri, October 06, 2017 07:56:50

Dagen böjade med ett besök hos Kent Brandt för införskaffande av fiskekort och tips om fiskevattnen. Kent bjöd på kaffe och delade som vanligt generöst med sig av sin långa erfarenhet av området.

Fisket började vi på sträckan mellan Malungsfors och Lima på östra sidan. Morgonen var kall och när nattfrosten mötte höstsolen steg röken från älven. Så otroligt vackert. Efter ett par timmars fiskande konstaterade vi att harren tagit tidigt höstlov. Inte ett hugg på hela morgonen. Istället beslöt vi oss för att testa Ogströmmen. Besvikelsen blev stor när vi kom till nedre delen av strömmen och såg att vattnet var alldels brunt. Vi provade istället ett par kilometer upp längs strömmen på en plats som heter Storsundet. Här var vattnet kristallklart. Det här är en av de allra vackraste fiskeplatser som jag någonsin har besökt men likväl gick vi bom. Vi beslöt oss för att tänka om och lämna harren därhen och istället prova på lite öring.

Vi styrde kosan till Upprämmen som vid mitt förra besök leverade en riktig drömöring. Förhållandena var perfekta med solsken och svag vind. Kent hade snällt lånat oss sin båt så resten av eftermiddagen rodde vi runt på olika platser och provade lyckan. Vi testade torrflugor, våtflugor, nympfer, streamers, skeddrag, spinners, wobblers ja tom jiggar men inte ett enda hugg på hela eftermiddagen eller kvällen. När solen gått ner rodde vi hem över en blank sjö trötta med alldeles varma och lyckliga. Trots att vi på 12 timmars fiskande inte mött en enda fisk hade vi haft en helt underbar dag med starka naturupplevelser och härlig kamratskap. Vi hade inte fångat någon fisk men vi hade fångat dagen och ibland räcker det mer än väl och imorgon är en ny fiskedag.

  • Comments(0)//fangstrapporter.malungs-fiske.se/#post73

Malung levererar!

FångstrapporterPosted by Guest Tue, September 26, 2017 09:42:23

Andra veckan i september besökte jag för första gången Malung. Målet med resan var att fiska harr men till min stora besvikelse var vattenståndet i älven katastrofalt hög. Alla jag mötte skakade på huvudet och avrådde mig från att lägga tid på älven. Rådvill sökte jag upp den lokala fiskeprofilen Kent Brandt som mycket generöst delade med sig av sin goda kännedom om området och fiskevattnen. Resultatet av resan blev blev ett personbästa på öring istället för harr. En finfin öring på 52 cm fångad i Upprämmen med en stor torrfluga stripad i ytan. Stenhårt hugg och en tuff drillning sen var drömfisken på land. Nästa vecka återvänder jag till Malung och då hoppas jag på en rekordharr för mitt öringrekord kommer jag nog aldrig att slå. Tack Kent! Malung levererar.

  • Comments(0)//fangstrapporter.malungs-fiske.se/#post71

Fint fiskeri i udfordrende vejr

FångstrapporterPosted by Guest Fri, September 15, 2017 13:56:43
Igen var det tid for 2 danske fisketosser at besøge, jeres flotte område. Som altid var vi på jagt efter ørreder på overfladen, hvilket var en udfordring med konstant regn og blæst..
Fiskeriet handlede mest om vente på ophold i regnen, og så håbe på vak.. Derefter var det afsted med skumbillen - og så håbe på det bedste.

Det lykkedes os dog at overliste adskillige fisk på både +40 & +50 cm..

Alle fisk blev självklart sat tilbage igen..

Vi ses snart engang igen..
Jeres Danske Fiskbrödre.

  • Comments(1)//fangstrapporter.malungs-fiske.se/#post69
Next »